3 tipp, hogy időt nyerj magadnak suli időben

Véget ért a nyári szezon és elkezdődött a suli időszak, ami a legtöbb kisgyermeket izgalommal, míg a szülőket aggodalommal tölti el. Bizony az őszi szezon kezdetén nehéz az átállás. Megkezdődnek a különórák, be kell vásárolni, vacsorát kell főzni, mosni, teregetni kell, a közös tanulásról nem is beszélve. Ilyenkor nagyon nehéz mindent beszorítani egy napba.

Vannak azonban lehetőségek arra, hogy időt nyerj magadnak és családodnak még iskolaidőszakban is. Íme 3 egyszerű, de nagyszerű tipp, hogy úgy készülj el mindennel, hogy közben nem leszel teljesen kifáradva, nem felejtesz el semmit és még a családoddal, barátaiddal is több időt tudsz majd együtt tölteni. Jól hangzik ugye?

Próbáljátok ki az online bevásárlást

Ma már jó néhány hipermarketnél, de akár kisebb boltoknál is lehetőség van arra, hogy online intézzük a bevásárlást. A kiszállítást kérhetjük akár a munkahelyünkre is, így közösen is rendelhettek a kollégákkal ezzel a szállítási költség is kevesebb lesz. Persze kérheted az otthonotokba is, ha neked az a kényelmesebb. Így még akkor is időt takarítasz meg, ha nem mindent rendelsz, csupán a nehéz vagy előrecsomagolt termékeket, hiszen a napi bevásárlás így is jóval kevesebb időt fog igénybe venni.

 

Tervezz előre!

 

Tervezd meg előre a mindennapjaitokat. Ehhez használhatsz egy füzetet vagy egy naptárt, sokat fog segíteni. Ütemezd be az ismert és fix tennivalókat. Szülőiértekezlet, papírgyűjtés, szünetek, osztálykirándulás, stb. Aztán írd be, hogy mikor hová kell vinni a gyerekeket, mint például úszás, foci, tánc, angol.

Készíts tervet a vacsorákhoz és az uzsonnákhoz is. Így a bevásárlólistát is könnyebben állítod majd össze. Ennek az elkészítése lehet, hogy időigényes, de az biztos, hogy sokszorosan megtérül majd a mindennapokban. Ha előre gondolkodsz, akkor sokkal könnyebben tudod a saját programjaidat is beütemezni!

Különóra? Nem probléma!

 

A különóra sokszor problémás téma. Ezekre a helyzetekre is vannak praktikus ötleteink. Keressetek olyan szülőket, akikkel felváltva hozzátok-viszitek a gyerekeket, így minden második vagy akár harmadik alkalommal kerül csak rád a sor. Ha nálatok ez nem működik, akkor kösd össze a kellemest a hasznossal! Hívj egy takarítót, aki az alatt az idő alatt, amíg elmész a gyerkőcért az edzésre, tisztává varázsolja az otthonotokat.

Tegyél próbára minket, hogy megszabadulj a takarítás fárasztó feladataitól! A felszabadult időt pedig ne sajnáld önmagadra fordítani!

 

Mi levesszük a válladról a terhet: www.rendi.hu

 

Neked is vannak hasonló jól bevált ötleteid? Oszd meg velünk!

 

2018-09-18T10:01:04+00:002018.09.18.|Tippek|