Medencetisztítási praktikák a nyári szezonra

Elérkezett a nyári szezon, és ezzel együtt a 30 fok, amikor is középpontba kerülnek az otthoni medencék. Ha már a legelején kellő figyelmet fordítasz a medence karbantartására, akkor nem kell állandóan a zöldülésre hajlamos vízzel foglalkoznod. Megfelelő felszerelések használatával és némi idő ráfordítással pedig állandó víztisztaságot és jó vízminőséget érhetsz el. A következő otthoni medencetisztítási praktikák segítségével te is sokáig élvezheted a medence tisztaságát:

1. A legfontosabb, hogy odafigyelj a medence rendszeres tisztítására. A medencevíz pH-értékét általában 7,0-7,6 tartományban kell tartani. Probléma esetén pH csökkentő vagy növelő szer adagolása szükséges. Fürdés szempontjából akkor megfelelő a víz, ha a lehető legjobban megközelíti az emberi könny átlagos pH-értékét, azaz a 7,4-et.

2. Nem megfelelően alkalmazott vízforgatóval, illetve a vegyszer mellőzésével a medencéd szennyezetté válhat, ami melegágya a vírusoknak és gombáknak. A vegyszert úgy öntsd a medencébe, hogy közben járjon a vízforgató rendszer. Ha nincs ilyen eszközöd, akkor keverd fel úgy, hogy körbe sétálsz pár percig a medencében.

 

3. A medencetisztítási praktikák közül az egyik legalapvetőbb tézis, hogy a medence könnyebben koszolódik, ha nem használjuk ki. Éppen ezért fontos, hogy fürödj benne gyakran! Ha nem használja senki, akkor egy idő után bealgásodik és bekoszolódik a víz.

4. A levegőből érkező falevelekről és porból is bekerülhetnek kórokozók a vízbe, plusz sokszor a lábunkkal is behordjuk a koszt. A medence körüli terület tisztán tartása is nagyon fontos pont emiatt.

5. Minél melegebb a medence vize, annál nagyobb a szennyeződés veszélye. Figyeljünk arra, hogy 24 C° fölé ne menjen a hőmérséklet! Éjszakára ajánlott hőszigetelő takaróval lefedni, így garantáltan nem hűl le jelentősen a medence.

További Rendi tippekért kövesd Facebook és Instagram oldalunkat is! Ha pedig takarítást rendelnél, akkor kattints weboldalunkra!

2018-06-06T15:34:56+00:002018.06.06.|Tippek|