Takarítás gyerekek mellett

A takarítás gyerekek mellett nem könnyű feladat. Ha Te is az anyukák táborát erősíted, akkor már megtapasztalhattad, hogy milyen nehéz is rendet tartani a lurkók mellett. Főleg akkor, ha már úgy pakol és rendezkedik a lakás különböző pontjain, mint egy igazi profi. Ilyenkor hatalmas kihívás a rendet és a tisztaságot megtartani hosszútávon.

A következőkben bemutatunk 5 olyan praktikát, ami segíthet abban, hogy az otthonod ne úgy nézzen ki a kicsik után, mint egy csatatér:

  1. Tanítsd meg neki, hogy az asztalnál egyen!

Ha nem szeretnéd, hogy az egész lakás ússzon a megcsócsált ételmaradékoktól, akkor tanítsd meg neki még időben, hogy addig ehet, amíg az asztalnál ül. Máskülönben garantáltak lesznek a kósza morzsák!

  1. Pakolj tudatosan!

Ne hagyd, hogy a pici összes játéka elől legyen. Csak az aktuális kedvenceket hagyd elől, így neked is könnyebb lesz összepakolnod. Ráadásul a gyerekek is sokkal inkább ki fogják használni a játékaikat.

  1. Alakíts ki egy játszósarkot!

A takarítás gyerekek mellett elég nagy kihívás. Főleg, ha a lakást elárasztják az apró, szinte alig látható kis figurák, amikbe aztán belelépünk váratlanul. Jelölj ki egy olyan területet, ahol a gyerkőc játszani tud a kedvenc játékaival. Ha megtanulja, hogy az adott ponton mókázhat, akkor elkerülheted, hogy az otthonod egy nagy játszótér legyen.

  1. Praktikus bútorok

Bútorvásárlásnál mindig törekedj arra, hogy többfunkciósak legyenek a berendezések, így sosem lesz túlzsúfolt a lakás és kitakarítani is könnyebb lesz. Például egy jól pakolható kisasztal kiváló lehet étkezéshez és rajzoláshoz egyaránt.

  1. Kérj segítséget!

Ha egyszerűen csak nincs elég időd arra a lurkók mellett, hogy rendet rakj és kitakarítsd az otthonod, akkor kérj profi segítséget! Rendelj rendszeres takarítást a Renditől, Te pedig fordítsd a felszabadult időt arra, amire csak szeretnéd!

www.rendi.hu

2018-07-06T13:16:17+00:002018.07.06.|Tippek|